Mat og drikke

Kikutkroa - Her får du Geilos beste ski-mat!

Hamburgeren til Andreas Gustafsson på Kikutkroa er berømt langt utenfor Geilos grenser. Han har spesialisert seg på å servere sunne, næringsrike og velsmakende lunsj- og middagsretter.

Hjemmelaget fjellmat fra bunnen av, bruk av rene råstoffer og lite ”dill dall”,  smiler Andreas Gustafsson når vi spør ham om hemmeligheten bak mat-suksessen på Kikutkroa i Geilo Fjellandsby. Hit kommer aktive skiløpere, barnefamilier, nybegynnere og skiveteraner for å få i seg næringsrik og velsmakende mat som både trigger smaksløkene og gir ny energi til kroppen. Felles for kundene, er at de mener Kikutburgeren er den aller beste på Geilo.

I løpet av kort tid har også Andreas sin gulasjsuppe havnet på menytoppen. Full av store biter med poteter, kjøtt, løk og paprika serveres suppen rykende varm og godt krydret. Det er noe å varme seg på når kulda biter i slalåmbakken.

Jeg stortrives på kjøkkenet med alle de utfordringer det følger med seg, sier Andreas. Selv om kjøkkensjefen jobber ”i bakken” nøyer han seg med å kjøre slalåm mellom gryter og kjeler på kjøkkenet. - Her er jeg uslåelig, smiler han.

Andreas Gustafsson, kjøkkensjef på Kikutkroa

Andreas har jobbet på ulike kjøkkener på Geilo i 12 år, og har klare meninger om hvordan maten på Kikutkroa skal tilberedes og serveres.

- Jeg bruker å si at jeg serverer rustikk mat, landlig og enkelt. Med få retter på menyen har vi også full kontroll, og vet at vi kan servere samme gode kvaliteten til alle som bestiller, sier  han.

Når sola skinner over Kikut, fyrer kokken opp utegrillen og legger på ingrediensene som skal legges på den spennende grilltallerkenen. Da blir det liv og røre på den store uteplassen. 

Og når afterskien starter klokka 1300 stiger stemningen ytterligere et par hakk.